Το Logo!8 γίνεται Cloud στην νέα σειρά 8.3! & νέο LWEV2.0

Το Logo!8 σειρά 8.3 με απευθείας διασύνδεση cloud [1] θα παρουσίαζε η εταιρεία Siemens στην Παγκόσμια Βιομηχανική Έκθεση του Ανόβερο που ήταν να πραγματοποιηθεί σήμερα 20.04.2020 και λόγω της παγκόσμιας κρίσης που έφερε η πανδημία του covid19, μεταφέρετε για τις 12-16/04/2021, όπως μας πληροφορούν οι υπεύθυνοι της έκθεσης για την Ελλάδα, το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

https://www.german-fairs.gr/imerologio-ektheseon/

 

Λίγα λόγια για την  Hannover Messe:

 

Η HANNOVER MESSE κάθε χρόνο αποτελείται από τις επιμέρους εκθέσεις:

► Future Lab (Research & Development – Startups – Future Work)

► Engineered Parts (Lightweight Solutions – Systems & Components – Additive Manufacturing)

► Digital Ecosystems (Software & Data Mangement – Platforms – Artificial Intelligence – Security – Visualisation)

► Energy Solutions  (Power Supply & Infrastructure – Networks -Electric Mobility Infrastructure)

► Automation, Motion & Drives (Factory, Process, Logistics & Energy Automation – Robotics – Power Transmission)

► Compressed Air & Vacuum Technology ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΤΗ

► Logistics (Material Handling – Logistics Automation – Solutions & Services) ΤΑ ΖΥΓΑ ΕΤΗ

Kύριο θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι:
Industrial Transformation

 

Τί είναι η τεχνολογία Cloud και ποια τα πλεονεκτήματα: [3]

Το cloud είναι μία ολόκληρη τεχνολογία, μία τάση βάσει της οποίας η αποθήκευση των δεδομένων δεν γίνεται τοπικά αλλά διαδικτυακά. Αντί να έχουμε δηλαδή τα δεδομένα μας σε έναν σκληρό δίσκο ή ένα USB flash, τα αποθηκεύουμε σε έναν σέρβερ κάπου online. Τη δυνατότητα αυτή μας την προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες που διαθέτουν την υποδομή, την τεχνογνωσία αλλά είναι παράλληλα και σε θέση να μας προσφέρουν και τις πάντα απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια των πληροφοριών μας. Αποθηκεύοντας τα δεδομένα μας κάπου κεντρικά, αποκτούμε αυτόματα το πλεονέκτημα πως μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά από παντού, ανεξάρτητα τι συσκευή χρησιμοποιούμε.

Με άλλα λόγια, μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις εικόνες μας σε μία τέτοια, cloud υπηρεσία από το laptop μας στο σπίτι, και να έχουμε πρόσβαση σε αυτές από το PC στη δουλειά, από το tablet στις διακοπές ή από το smartphone στον δρόμο.

Οι πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του cloud, φροντίζουν να διαθέτουν και τις κατάλληλες εφαρμογές που μας επιτρέπουν να πλοηγούμαστε άνετα στα δεδομένα μας και να «ανεβοκατεβάζουμε» υλικό χωρίς δυσκολία.

 

 

 

 

 

 

Πλεονεκτήματα: [2]

  • Κόστος απόδοσης – Το Cloud computing είναι πιθανότατα η πιο αποδοτική μέθοδος για τη χρήση, διατήρηση και αναβάθμιση[10] για την χρήση, διατήρηση και αναβάθμιση των πληροφοριών του χρήστη. Ένα παραδοσιακό desktop λογισμικό κοστίζει πολύ, με όρους χρηματοδότησης. Η προσθήκη των τελών αδειών χρήσης για πολλούς χρήστες μπορεί να αποδειχθεί πολύ ακριβή για την εν λόγω εγκατάσταση. Το σύννεφο από την άλλη πλευρά, είναι διαθέσιμο σε πολύ φθηνότερη τιμή και ως εκ τούτου, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα έξοδα πληροφορικής.
  • Σχεδόν απεριόριστη αποθήκευση[11] – Η αποθήκευση πληροφοριών στο υπολογιστικό νέφος σας δίνει σχεδόν απεριόριστη αποθήκευση / χωρητικότητα.
  • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάσταση – Δεδομένου ότι όλα τα δεδομένα όταν αποθηκεύονται στο υπολογιστικό νέφος, υποστηρίζουν και αποκαθιστούν το ίδιο είναι σχετικά ευκολότερο από την αποθήκευση του ίδιου σε μια φυσική συσκευή.  Ως εκ τούτου, αυτό καθιστά το σύνολο της διαδικασία backup και αποκατάστασης πολύ απλούστερη από άλλες παραδοσιακές μεθόδους αποθήκευσης δεδομένων.
  • Αυτόματη ενσωμάτωση λογισμικού -Στο σύννεφο, η ενσωμάτωση λογισμικού γίνεται αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι στο σύννεφο οι χρήστες δεν χρειάζεται να καταβάλουν πρόσθετες προσπάθειες για να προσαρμόσουν και να ενσωματώσουν τις εφαρμογές τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Αυτή η εφαρμογή φροντίζει από μόνη της.
  • Εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες – Μόλις οι χρήστες εγγραφούν στο Υπολογιστικό Νέφος, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες από οπουδήποτε, όπου υπάρχει σύνδεση στο Ιnternet. Αυτή η εύχρηστη λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να κινούνται πέρα ​​από τη ζώνη ώρας και γεωγραφικής τους θέσης.
  • Γρήγορη ανάπτυξη – Όταν ο χρήστης αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το Cloud computing, το σύστημα είναι πλήρως λειτουργικό σε μερικά λεπτά.
  • Ευκολότερη κλίμακα υπηρεσιών – Eίναι εύκολο για έναν πάροχο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των χρηστών
  • Παροχή νέων υπηρεσιών – Κάνει δυνατή την αποδοχή νεών κατηγοριών/ αιτήσεων / παραδόσεων νέων υπηρεσίων που έχουν διαδραστικό χαρακτήρα.

Το Logo!8 γίνεται Cloud στην νέα σειρά 8.3! Με διασύνδεση LogoWebEditor2.0

Η νέα σειρά Logo!8.3 θα έχει πλήρη διασύνδεση Cloud , το πρόγραμμα LogoSoft θα υπάρχει στο Cloud, ώστε να γίνονται απομακρυσμένα τροποποιήσεις- αναβαθμίσεις και με το LWE2.0 η ιστοσελίδα του αυτοματισμού μας θα είναι και αυτή στο Cloud μετατρέποντας τον απομακρυσμένο έλεγχο της αυτοματοποιημένης εγκατάστασης πολύ πιο εύκολη και εύχρηστη!

Θα μπορούμε να ελέγχουμε πλήρως την εγκατάσταση μας από το κινητό – τάμπλετ ή τον υπολογιστή μας. Με το πρωτόκολλο TLS θα τροποποιούμε την εγκατάσταση απομακρυσμένα. Θα κάνουμε ενεργειακή διαχείριση εγκατάστασης και συσκευών.  Το νέο Logo σε πρώτη φάση θα έχει ενσωματωμένη την υπηρεσία  Amazon Web Services (AWS) και σε επόμενες αναβαθμίσεις θα προστεθούν MindSphere, the Siemens cloud-based, open IoT operating system, και Alibaba.

Όλα τα δεδομένα θα αποθηκεύονται στο Cloud δίνοντας λύση στο πρόβλημα της χωρητικότητας του προγράμματος και της εγκατάστασης δίνοντας μας πλήρη πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο.

 

Με ανυπομονησία περιμένουμε την νέα σειρά και τις νέες εφαρμογές που θα δημιουργήσουμε π.χ ενεργειακής διαχείρισης μέχρι τότε εκπαιδευτείτε γρήγορα στον προγραμματισμό του Logo!8 στην νέα online πλατφόρμα μας με τα πρώτα 12 Βιντεομαθήματα με μόνο 25 ευρώ.

elearnig.dimathanasopoulos.com

https://elearning.dimathanasopoulos.com/%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%af-%ce%bc%ce%b5-plc-logo8-course-01/

 

Πηγές:

[1] https://press.siemens.com/global/en/pressrelease/logo-goes-cloud

[2] https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%BD%CE%AD%CF%86%CE%BF%CF%82

[3]

TECHPRESS

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο