Επικοινωνία

Αθανασόπουλος Δημήτριος Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π- Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕΙ Πειραιά

Msc Control Systems Ntua.

Σεμινάρια Αυτοματισμών-PLC – Inverters – Smart Home  Ελλάδα και Κύπρο.

Πληροφορίες

dimathanasopoulosplc@gmail.com ,

Τηλ. Επικοινωνίας : +306947408969

Βιογραφικό:

Ο κ Αθανασόπουλος Δημήτριος είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ Ε.Μ.Π με Msc Control Systems και Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τει Πειραιά.

Από το 2003 έως σήμερα 2022 είναι Έκτακτος Καθηγητής Εφαρμογών στην ΑΣΠΑΙΤΕ, Τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών με ευρύ πεδίο διδασκαλίας: Ηλεκτρικά Κυκλώματα- Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις- Αυτοματισμοί- Σχεδίαση Η/Μ εγκαταστάσεων με Η/Υ- Υψηλές τάσεις- Ηλεκτρικές Μηχανές.

Είναι συγγραφέας και εκδότης τριών βιβλίων στο αντικείμενο των αυτοματισμών.

  1. “Mαθαίνω αυτοματισμούς PLC με Logo!8 “ το 2019
  2. “Αυτοματισμοί Inverters και PLCs”
  3. “Logo!8 IoT”

Επίσης έχει συγγράψει το νέο οδηγό Σπουδών για την Ειδικότητα Τεχνικός Αυτοματισμών δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ. Είναι μέλος της επιτροπής θεωρητικών θεμάτων και βαθμολογητής των γραπτών δοκιμίων στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ για τις άδεις εξασκήσεως επαγγέλματος αποφοίτων ΙΕΚ ηλεκτρολόγων και αυτοματιστών.

Από το 2016 διοργάνωσε και πραγματοποίησε σεμινάρια αυτοματισμών PLC και Inverters σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο (Λευκωσία). Έχει συνεργασία με συνδέσμους Ηλεκτρολόγων για θέματα εκπαίδευσης σεμιναρίων όπως τον Σ.Ε.Η.Θεσαλονίκης, Σ.Ε.Η.Λακωνίας, Σ.Ε.Η.Κύπρου και μέλος του Πανελληνίου ΠΣΕΗ ΠΑΜΤΕ.

Τα σεμινάρια που διοργανώνει είναι τα εξής:

  1. Εισαγωγή στο PLC S7-1200 & HMI Panels με ΤΙΑ PORTAL.
  2. Logo!8 IoT προχωρημένο έξυπνα κτίρια βιομηχανία και οθόνες.
  3. Εισαγωγή στους αυτοματισμούς με τον έξυπνο controller Logo!8
  4. Εισαγωγή στους ρυθμιστές στροφών ac drives – inverters – αυτοματισμοί κινητήρων χαμηλής αντλίες και εξαερισμοί.

Από το 2008 έως το 2016 έχει διδάξει σε δεκάδες δημόσια Ιεκ της Αττικής και Επάς του Οαεδ – Ιεκ Οαεδ.  Επίσης στο Ιεκ Δελτα Αθήνας και έχει Διοργανώσει σεμινάρια με το ΚΔΒΜ2 του Ιεκ Δέλτα Αθήνας σε Αυτοματισμούς-PLC και Συστήματα Ασφαλείας.

Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και σε ιδιωτικές εταιρείες: Ιntrakat, Kintec – Siemens, Adamsnet Ltd. Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από την εταιρεία Alcatel- Lucent (Μιλάνο Ιταλία). Έχει εργαστεί στην αναβάθμιση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Cosmote (AMC) στην Αλβανίας.

Ο κ. Αθανασόπουλος Δημήτριος από το 2016 έχει διοριστεί με διαγωνισμό ΑΣΕΠ στον ΔΕΔΔΗΕ, στην Διεύθυνση Δικτύου του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής, έχει εργαστεί στον Τομέα Κέντρων Ελέγχου Δικτύων Διανομής, στους Τηλεχειρισμούς Μέσης Τάσης και από το 2019 στην Διεύθυνση Κατασκευών και Συντήρησης του Δικτύου μας.

Πιστεύει ‘‘Στο να αγαπάς αυτό που κάνεις και πάνω από όλα να είσαι άνθρωπος και άνθρωπος δεν έχει να κάνει με τα πτυχία αλλά με αυτό που έχεις μέσα σου’’.