Βιβλίο Project 8.2 Φώτα Κήπου-Πισίνας Ξενοδοχείου και Απομακρυσμένος Έλεγχος με Logo! Web Editor (LWE) & Logo! Webserver.

Αρχικά            Τοπικά: (Local)

Α) Να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα σε logo!8 όπου ένας διακόπτης (daylight control) ελέγχει τα φώτα κήπου και σειρά από ανιχνευτές κίνησης κατά μήκος ενός διαδρόμου τον βοηθητικό φωτισμό (μονοπάτι για πισίνα) αντίστοιχα. Κάθε φορά που ενεργοποιείτε ένας ανιχνευτής θα τα κρατάει ανοιχτά για 10 δευτερόλεπτα.

Υπάρχει ένας διακόπτης που ανάβει και κρατάει ανοικτές και τις δύο ομάδες φωτιστικών ταυτόχρονα και ανεξάρτητα από το σήμα που έχουν τα αισθητήρια (bypass switch). (Εργασίες συντήρησης , πάρτι στην πισίνα)

Και ένας γενικός διακόπτης On/Off για τα φώτα κήπου και βοηθητικά που πρέπει να είναι σε κατάσταση On για να λειτουργούν τα αισθητήρια.

 

Β) Nα εμφανίσετε μηνύματα στις οθόνες με λευκό χρώμα (Logo!Display και Logo!TD)  την κατάσταση των φώτων και των χρόνο που απομένει να κλείσουν τα φώτα του διαδρόμου για την πισίνα κάθε φορά που θα ενεργοποιείται ένας ανιχνευτής κίνησης σε λευκό χρώμα. Ανεβάζοντας έναν διακόπτη αυτόματα οι οθόνες θα γυρνάνε σε πορτοκαλί χρώμα και με έναν περιστροφικό διακόπτη τοπικά (ποτενσιόμετρο) θα ρυθμίζω dimmer Led περιμετρικά της πισίνας και θα το βλέπω bar Graph στις οθόνες.

 

Από Web server:

Γ) Από τον υπολογιστή τοπικά ή απομακρυσμένα με F1 ή C1 θα ελέγχω τα φώτα της πισίνας και F2 ή C2 τα φώτα των διαδρόμων.

Με F3 ή C3 θα γίνεται εναλλαγή από την μία οθόνη στην άλλη (λευκή, πορτοκαλί)

 

Με Web editor

Δ) Να σχεδιάσετε μία ιστοσελίδα με τρείς Pages:

  • Page1: Θα υπάρχει: Το όνομα του ξενοδοχείου. Η ημερομηνία και ώρα που θα ενημερώνεται από το Logo. Η φωτογραφία του κήπου και της πισίνας.
  • Page2: Θα σχεδιάσετε μία επιφάνεια χειρισμού με δύο διακόπτες που θα γυρνάνε σε Remote ή Local των έλεγχο των φώτων. Με Remote θα μπορεί ο χειριστής να δώσει εντολή για τα φώτα με Local θα μπορεί μόνο τοπικά. (Το τοπικά πάντα υπερισχύει έναντι του Remote για τοπικές εργασίες)

Δυο εικονικά μπουτόν που θα ανάβουν και θα σβήνουν τα φώτα κήπου και διαδρόμου.

Των χρόνο λειτουργίας σε ώρες για τα φώτα της πισίνας και τον εναπομείναντα χρόνο για να σβήσουν τα  φώτα του διαδρόμου.

  • Page3: Με μία κυλιόμενη μπάρα που θα μπορώ να ρυθμίσω την ένταση φωτισμού στην ταινία Led περιμετρικά της πισίνας

Η λύση στο Logo! είναι παρακάτω και στο βιβλίο παρουσιάζεται αναλυτικά και τον τρόπο που δημιουργώ ιστοσελίδα…

Για το βιβλίο στο παρακάτω Link:

ebooks

Check my video:

 

Η μουσική που ακούγεται στο βίντεο είναι :

Kadebostany – Early Morning Dreams (Kled Mone Remix) | Video Edit

 

Please follow and like us:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο