Προσομοίωση γραμμής παραγωγής εργοστασίου FACTORY I/0 & LOGO!8

To LOGO!8 μπορεί να διασυνδεθεί με το FACTORY I/O ένα πρόγραμμα για προσομοίωση γραμμών παραγωγής και χρησιμοποιείτε σε όλον τον κόσμο για τα PLC:  Siemens, Allen Brandley, Schneider, MHJ.

Σχετικά με το   FACTORY I/O

Factory I/O  είναι μια 3D προσομοίωση  εργοστασίων για εκπαίδευση σε τεχνολογίες αυτοματισμού. Σχεδιασμένο να είναι εύκολο στη χρήση, επιτρέπει την ταχεία κατασκευή ενός εικονικού εργοστασίου χρησιμοποιώντας μια συλλογή από κοινά βιομηχανικά μέρη. Το FACTORY I / O περιλαμβάνει επίσης πολλές σενάρια  εμπνευσμένα από τυπικές βιομηχανικές εφαρμογές, που κυμαίνονται από αρχάριους έως προχωρημένου επιπέδου δυσκολίας. Το πιο συνηθισμένο σενάριο είναι να χρησιμοποιήσετε το FACTORY I / O ως εκπαιδευτική πλατφόρμα για PLC αφού τα PLC είναι οι πιο συνηθισμένοι ελεγκτές  σε βιομηχανικές εφαρμογές.  Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με μικροελεγκτές, SoftPLC, Modbus, μεταξύ πολλών άλλων τεχνολογιών.

Ας  δούμε πως προσομοιώνουμε μία εφαρμογή στο LOGO!8 σε μία γραμμή παραγωγής που ένας ρομποτικός βραχίωνας θα επιλέγει τα υλικά και θα τα επανατοποθετεί σε άλλη γραμμή παραγωγής.  Pick & Place (Basic).

Τα βήματα της εφαρμογής είναι τα εξής:

1)      Δημιουργούμε το πρόγραμμα στο LOGOSoft Comfort2

2)      Χρησιμοποιήστε το LOGOSoft Comfort 8.2 για να ορίσετε τον σωστό τύπο υλικού για το PLC σας και να διαμορφώσετε τις συνδέσεις Ethernet. Επαναλάβετε τα βήματα που περιγράφονται στην ενότητα Ρύθμιση επικοινωνίας μεταξύ PC και PLCΕδώ πρέπει να ορίσουμε σωστά τις διευθύνσεις (Ethernet Connections) για να μπορέσει να επικοινωνήσει ο υπολογιστή μας με το PLC και το έχουμε ξανακάνει για το EasyBuilder Pro. 

3)      Μεταφέρουμε τις νέες ρυθμίσεις στο PLC. Tools > Transfer > PC -> LOGO!

Τα βήματα της εφαρμογής είναι τα εξής:

Για το Βήμα 1 το πρόγραμμα είναι το εξής:

Για το βήμα 2 οι ρυθμίσεις είναι οι εξής:

{Δείτε εδώ την εφαρμογή με το EasyBuilderPro

https://dimathanasopoulos.com/index.php/2018/07/19/make-your-pc-hmi_connect-plc-logo8-to-easybuilder-pro-steps/      }

Επίσης στο πρόγραμμα FACTORY I/0 θα πρεέπει να ορίσουμε σωστά τους  drivers να είναι για το LOGO, αυτό φαίνεται στις παρακάτω εικόνες:

Βήματα σύνδεση FACTORY I/0 σε ένα PLC

1.      Στην επιλογή FACTORY I/0 click FILE> Driver Window

Αφού τελείωσα με τις ρυθμίσεις :Στέλνω το πρόγραμμα PC-LOGO

Ανοίγω τα έτοιμα σενάριο του FACTORYI/0 και επιλέγω το Pick & Place Basic

 

Πατάω F4 να ορίσω το μοντέλο PLC , την κάρτα δικτύου του PC μου, την IP διεύθυνση του.

Πατάω Esc για να επιστρέψω στο driver window και πατάω connect για να συνδεθώ με το PLC

Πατάω το Run και είμαι έτοιμος να απολαύσω την προσομοίωση μου

Δείτε το βίντεο στο παρακάτω link.

(Έναρξη Παρασκευή 14/09/2018) Σεμινάρια PLC δύο κύκλων A+B (40 ώρες+30 ώρες) στο ΚΔΒΜ 2 στο ΙΕΚ Δέλτα Αθήνας τον Σεπτέμβριο.

Please follow and like us:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο