Inverter Sinamic V20 Smart Assess Control and Configuration

Sinamic V20 Smart Access to the Inverter.

 

H κάρτα επέκτασης Smart Access μας παρέχει μια γρήγορη σύνδεση με το Inverter Siemens V20 και μπορούμε να κάνουμε διάφορες λειτουργίες όπως γρήγορη ανάγνωση σφαλμάτων ή γρήγορη παραμετροποίηση και είναι ένα πλεονέκτημα των Inverter αυτών σε σχέση με τα άλλα της κατηγορίας του.

H κάρτα συνδέεται πάνω στο Inverter σύμφωνα με την παρακάτω εικόνα:

Όταν την συνδέουμε θα πρέπει να είναι κλειστή η τροφοδοσία για προστασία της κάρτας αλλά και για έλεγχο της πρόσβασης για το ποιος θα συνδεθεί στο συγκεκριμένο Inverter.

Όταν την συνδέσουμε και ανοίξουμε τον διακόπτη On που έχει, από τον υπολογιστή μας ή το κινητό μας στα ασύρματα δίκτυα θα έχει δημιουργηθεί ένα καινούργιο το V20 Smart access.

 

Αν πατήσουμε για να συνδεθούμε ο εργοστασιακός κωδικός που θα μας ζητήσει είναι το 12345678.

Αφού συνδεθούμε ανοίγουμε έναν Web browser και πληκτρολογούμε την IP http://192.168.1.1 και θα μας ανοίξει την ιστοσελίδα για να συνδεθούμε με το Inverter

Προσοχή: το κινητό θα πρέπει να είναι σε λειτουργία κάθετη οθόνη και να μην είναι απενεργοποιημένο το JavaScript.

Η ιστοσελίδα που θα μας ανοίξει θα έχει την παρακάτω μορφή.

Μια βασική λειτουργία που μπορούμε να κάνουμε είναι γρήγορη παραμετροποίηση του Inverter. Με αυτήν την λειτουργία μπορούμε:

  • Nα δούμε τις βασικές παραμέτρους που πρέπει να ορίσουμε στο Inverter (P100,P304 κ.α)
  • Την λειτουργία που θέλουμε να κάνει πχ: τοπικό έλεγχο, έλεγχο με εξωτερικά μπουτόν , έλεγχο με εξωτερικό ποτενσιόμετρο (Cn001,Cn002 κ.α).
  • Να ορίσουμε την εφαρμογή μας πχ αντλία ή εξαερισμός (APP010,AP021 κ.α)

Στέλνουμε τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την εφαρμογή μας.

Αφού τελειώσουμε την βασική παραμετροποίηση μπορούμε να ρυθμίσουμε και κάποιες επιπλέον παραμέτρους ανάλογα την εφαρμογή μας:

Μπορούμε να σώσουμε τις παραμέτρους στην μνήμη EEPROM:

Μετά κάνουμε το τεστ περιστροφής του άξονα του μοτέρ για να δούμε με ποια φορά περιστρέφεται και ότι δουλεύει σωστά.

 

Μπορούμε να δούμε σε πραγματικό χρόνο το τρέχον σφάλμα να του κάνουμε αναγνώριση και να δούμε τα 8 τελευταία σφάλματα του Inverter.

 

Μπορούμε να κάνουμε Backup να αποθηκεύουμε τις ρυθμίσεις στον υπολογιστή και με την ίδια κάρτα να τα περάσουμε σε ένα άλλο Inverter.

 

Όλα τα παραπάνω θα παρουσιαστούν στους εκπαιδευόμενους στα σεμινάρια μας Ιωάννινα και Πάτρα.

Δυο Σεμινάρια σε ΧΑΛΚΙΔΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΤΡΑ Α) Αυτοματισμοί εφαρμογές με Siemens Logo!8 β) Αυτοματισμοί ΑC Drives Inverters-SoftStarters Κινητήρες – Αντλίες (16/11/2019 – 23/12/2019

 

Please follow and like us:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο